Siropul de cătină cu miere de albine și beneficiile sale
Mierea de albine este un aliment complet, cu numeroase beneficii pentru sănătatea ta. La nivel european, România este una dintre principalele țări producătoare de miere de albine, însă nu suntem mari consumatori ai acestui produs.
Datorită proprietăților sale importante pentru sănătate, am ales să includem mierea în produsele noastre. Astfel, primul produs marca Orange Valley a fost un sirop de cătină cu miere de albine. De asemenea, acesta stă la baza tuturor combinațiilor din aceeași gamă.
Atât cătina, cât și mierea de albine pe care le utilizăm sunt ingrediente certificate Bio, fiind 100% naturale.
Beneficiile consumului de miere
Într-o sticlă de sirop de cătină cu miere, cele două ingrediente sunt combinate pentru a obține o băutură delicioasă, naturală și sănătoasă. Dulceața mierii echilibrează gustul acrișor, caracteristic fructelor de cătină, iar beneficiile pentru sănătate ale celor două ingrediente se dublează. Iată o serie de beneficii medicale importante pe care le are mierea:
- Întărește sistemul imunitar și ajută la ameliorarea simptomelor alergiilor;
- Proprietăți antibacteriene, fiind un aliat eficient în lupta împotriva infecțiilor;
- Combate proliferarea bacteriilor și accelerează refacerea tesuturilor care au fost afectate de diferite tipuri de răni;
- Contribuie la ameliorarea durerilor de gât și a tusei;
- Este o sursă de energie care nu induce hipoglicemia;
- Contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer;
- Contribuie la tratarea unor afecțiuni ale pielii, printre care dermatita atopică sau psoriazisul;
- Contribuie la sanatatea sistemului digestiv, deoarece contine bacterii benefice.
Beneficiile consumului de cătină
Cătina are un aport însemnat de vitamina C și completează efectul calmant al mierii de albine, în timp ce aceasta din urmă contribuie la sănătatea sistemului digestiv. Împreună, cele două ameliorează simptomele de răceală, previn apariția afecțiunilor inimii și ameliorează problemele pielii. Iată ce beneficii aduce consumul de cătină:
- Este un puternic aliat al sistemului imunitar, ameliorând simptomele răcelii;
- Poate preveni apariția unor probleme dermatologice și ajută pielea să se refacă în cazul deshidratării și a arsurilor solare;
- Menține sănătatea inimii;
- Are rol antiinflamator;
- Ajută organismul să elimine toxinele din sistemul digestiv şi de la nivelul ficatului;
- Este benefic pentru sănătatea inimii și poate reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.
Ce conține o sticlă de sirop de cătină cu miere de albine? 60% cătină bio, presată la rece și 40% miere de albine polifloră. Alăturate, ingredientele creează o băutură bogată în viataminele C, B1, B2 și B6, esențiale pentru o alimentație sănătoasă. Mai mult, cele două ingrediente 100% naturale favorizează producerea de serotonină, substanță care contribuie la starea de bine.
Fie că alegi să consumi sirop de cătină cu miere de albine pentru contribuția pe care o aduce la îmbunătățirea imunității sau pentru proprietățile sale antiinflamatoare, de un lucru suntem siguri: vei deveni mai sănătos pe zi ce trece, în timp ce vei savura un sirop natural și gustos.
Recomandăm consumul siropurilor de cătină ca atare sau în combinație cu apă plată sau minerală (1/3 sirop, 2/3 apă), în cure de 90 de zile. Siropul poate fi consumat inclusiv de copii, începând de la vârsta de un an. Produsul este nepasteurizat, nu conține conservanți și are 0% zahăr.