Adauga nr tau de telefon
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzile de peste 190 Ron
Produse 100% Naturale

Rețeta răcoritoare pentru zile senine: smoothie de cătină cu kiwi și miere

Beneficiile fructului de cătină au devenit cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, iar acest fruct de culoare portocalie a devenit un ingredient de bază în medicina tradițională. În zilele noastre, însă, fructul de cătină este consumat sub diferite forme care variază de la siropuri, la creme faciale sau băuturi delicioase.

Toate proprietățile catinei de care ne bucurăm i-au adus o reputație extrem de bună, fiind denumită în popor ca ,,elixirul tinereții”.

Consumat atât în România, cât și în țări precum China sau Mongolia, fructul de cătină devine indispensabil în viața de zi cu zi pentru oricine își dorește un corp sănătos și plin de energie.

Smoothie de cătină, combinația perfectă între util și plăcut

Pe lângă faptul că fructul de cătină este plin de vitamine și nutrienți, are un gust plăcut, dulce-acrișor care îl face ideal pentru rețete de băuturi de vară. De asemenea, în combinație cu gustul exotic de kiwi, smoothie-ul de cătină cu kiwi și miere de albine va deveni preferatul tău pentru zilele senine și calde.

Având o culoare plăcută, acest smoothie de cătină este ușor de introdus atât în dieta zilnică a adulților, cât și a celor mici, iar gustul proaspăt îi va convinge să consume această băutură miraculoasă în mod frecvent.

Ce beneficii aduce consumul de smoothie de cătină și kiwi?

Fructul de cătină conține o mulțime de vitamine, inclusiv complexul de vitamine B, precum și vitaminele A, E, K, F. În plus, vitamina C din cătină este de 10 ori mai mare decât cea a citricelor.

Toate aceste proprietăți sunt păstrate în întregime în compoziția smoothie-ului, iar printre numeroasele efecte benefice pe care acesta le oferă sunt incluse: efectul vitaminizant, care ajută la nutriția organismului; efectul purificator, care ajută corpul să elimine toxinele; și nu în ultimul rând, antiinflamator, care ajută la vindecarea arsurilor sau inflamațiilor. Consumul prelungit de cătină este, de asemenea, folositor pentru sănătatea pielii, având beneficii anti-îmbătrânire și emoliente, ajutându-te să ai o piele fină și moale.

Fructul de kiwi este și el un aliat împotriva a diferitor boli și ajută la sistemul cardiac și la o imunitate puternică. Kiwi conține aproape de două ori mai multă vitamina C decât portocalele. O porție de kiwi conține 230% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Deci, dacă alegi să consumi kiwi într-o cantitate moderată pe o perioadă îndelungată, acesta va ajuta la apărarea organismului de numeroase boli, te va proteja de îmbătrânirea prematură a pielii, precum și de alte afecțiuni care pot să apară în timp.

Cum poți consuma smoothie-ul de cătină și kiwi?

Deși beneficiile acestui preparat sunt numeroase, important este și modul în care este consumat. Pentru a ne asigura că toate proprietățile benefice ale acestui preparat sunt absorbite corespunzător de organism, se recomandă consumul lui o dată sau de două ori pe zi, în funcție de vârstă. Prin urmare, adulții pot bea 1-2 porții de cel puțin 100 ml fiecare, copiii peste 3 ani pot bea cel puțin 50 ml smoothie de 1-2 ori pe zi, iar copiii sub 3 ani pot bea până la 10 ml pe zi.

Asigură-te că medicul tău este de acord înainte de a începe această „dietă” în care incluzi smoothie de cătină și kiwi pentru o perioadă lungă de timp. Astfel, vei știi că sunt luate toate măsurile necesare pentru buna funcționare a organismului tău.

Diverși factori, cum ar fi stresul, alimentația inadecvat...
Citește articolul
În mod natural, organismul uman dispune de mai multe sistem...
Citește articolul
Cu toții ne confruntăm cu dimineți în care ne simțim ob...
Citește articolul
Un aliat de nădejde în lupta împotriva bolilor de sezon e...
Citește articolul
Cătina este alimentul folosit în medicina tradițională d...
Citește articolul
Toamna este unul dintre anotimpurile care ne influențează ...
Citește articolul
Vara anului 2022 a venit cu unele dintre cele mai crescute t...
Citește articolul
Fructul de cătină este recunoscut pentru proprietățile s...
Citește articolul
Cătina este considerată un fruct miraculos încă din cele...
Citește articolul
Cu toții ne dorim să fim ascultați, motiv pentru care Or...
Citește articolul
Am pregătit un desert super delicios, natural și racoritor...
Citește articolul
Cei mici sunt mult mai sensibili decât adulții, iar sistem...
Citește articolul
Uleiul de cătină, cunoscut și sub denumirea de „aur lic...
Citește articolul
Iarna, odată cu temperatura, scade și capacitatea sistemul...
Citește articolul
Cătina este un arbust cu o arie foarte mare de răspândire...
Citește articolul
Cătinada Orange Valley e combo-ul perfect de sănătate și...
Citește articolul
Dintotdeauna m-am străduit să îi ofer copilului meu o ali...
Citește articolul
Cătina, adesea numită și gingseng românesc, este un fruc...
Citește articolul
Mierea de albine este un aliment complet, cu numeroase benef...
Citește articolul
Previne apariția inflamațiilor osoase, reduce riscul de ap...
Citește articolul
Continuă
0 Produse
FINALIZEAZĂ
TOTAL: lei