Imagine Catina

Despre noi

Orange Valley este un business din Târgu Neamț ce comercializează produse naturale din cătină, pornit la inițiativa lui Paul Crețu, IT-ist și antreprenor, din dragoste pentru natură și consumatori și din dorința de a aduce pe piață un produs bio și bogat în beneficii pentru sănătate.

Esența Orange Valley, sintetizată în câteva cuvinte, este ”natural, sănătos și gustos”, o gamă de produse care ar trebui să se regăsească în orice gospodărie, indiferent de sezon.

Despre catina

Cătina, adesea numită și gingsengul românesc, este un fruct cu un conținut crescut de vitamine și minerale, cunoscut în special pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății. Din cauza gustului ei acrișor, cătina este consumată de obicei sub formă de suc sau sirop, de cele mai multe ori în combinație cu mierea de albine.

Fiind extrem de bogată în vitamine (B, C, E, F, K și P), este considerată un antibiotic natural, având efect antiinflamator. Dar beneficiile cătinei nu se opresc aici, căci ea are și efect cicatrizant sau chiar anticancerigen. Câteva dintre afecțiunile asupra cărora s-au observat efecte pozitive în urma consumului de cătină sunt acneea, dermatozele, psoriazisul, tumorile sau faringitele.

Există cercetători care au observat despre cătina de pe teritoriul României că ar fi mai bogată în vitamine și alte microelemente decât cea cultivată în Europa. Oricum ar fi, proprietățile fructelor de cătină sunt de necontestat, asocierea cu gingsengul de-a lungul timpului dovedind acest lucru.

Plantatia noastra

La Orange Valley avem o livadă proprie, care se întindea inițial pe o suprafață de 1,5 Ha. Business-ul pornit de la 100.000 de copăcei s-a extins apoi pe o suprafață de 5 Ha, pe care avem două soiuri de plantație intensivă: Mara și Clara.

Cătina albă înflorește în aprilie-mai, când temperatura atinge pragul de aproximativ 15°, fructele ajungând la maturitate optimă la sfârșitul lunii septembrie. Tot atunci începem și noi perioada de recoltare pentru a avea fructele și, ulterior, produsele preparate din acestea, la cea mai înaltă calitate posibilă.

Prepararea sucurilor

Orange Valley este în prezent singurul brand de acest fel care se mândrește și cu livadă proprie, așadar calitatea produselor noastre este controlată în permanență, de la sursă și până la livrarea efectivă a produselor. Păstrăm fructele astfel culese în depozite frigorifice, la temperaturi de -20°C pentru că ne dorim să livrăm produse proaspete, de calitate înaltă. În momentul în care primim comenzile, începe procesul de preparare al sucului, ceea ce îi va oferi automat și o perioadă de valabilitate mai mare odată ajuns la client.

Această calitate la care ținem foarte mult este dată inclusiv de faptul că am ales să folosim preponderent ambalaje de sticlă, un material igienic, steril și care nu alterează în niciun fel gustul produsului.

Produse

În prezent, gama de produse Orange Valley înseamnă suc de cătină, suc de cătină și miere de albine (cătinada) și ulei de cătină. Toate sunt fabricate din cătină bio, culeasă direct din livada noastră și presată la rece, iar pentru o calitate ridicată, ne asigurăm că le preparăm doar cu o zi înainte de a fi livrate.

Sucul de cătină cu miere de albine (cătinada) este un produs 100% natural, din doar două ingrediente – cătină presată la rece (60%) și miere polifloră naturală (40%). Este recomandat inclusiv copiilor cu vârsta de până în 3 ani, cu o administrare pe zi (max. 10 ml), în timp ce adulții îl pot consuma în doze de de cel mult 50 ml. de două ori pe zi. Datorită proprietăților benefice ale cătinei și ale mierii de albine, consumată regulat, cătinada întărește sistemul imunitar.

Sucul de cătină este produs din fructe de cătină presate la rece, fără alte adaosuri. Doza zilnică recomandată pentru consum este de 50 de ml. de maximum două ori pe zi pentru adulți și 5-10 ml. pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani.

Uleiul de cătină este un produs natural, rezultat prin presarea la rece a semințelor de cătină, recomandat atât pentru uz intern, cât și extern și având o paletă largă de beneficii prin prisma diverselor vitamine pe care le conține. Uleiul de cătină are în compoziție acizi grași omega 3 și 7, cu efecte extraordinare asupra pielii.

Toată gama Orange Valley este una naturală, gândită astfel încât să răspundă celor mai înalte standarde de calitate, de la preparare la produsul finit. Termenul de valabilitate este unul limitat, având în vedere că produsele nu sunt conservate sau pasteurizate.