TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzile de peste 190 Ron
Produse 100% Naturale

Ce este cătina și ce beneficii are pentru organism?

Cătina, adesea numită și gingseng românesc, este un arbust fructifer originar din Asia de Sud, folosit în special în medicina tradițională chineză. În România, cătina se regăsește în flora spontană din zonele subcarpatice din Moldova și Muntenia, din bazinul Siretului și până la Olt.


Fructul este recunoscut pentru conținutul său crescut de vitamine și minerale, consumat în special pentru proprietățile pe care le are asupra sănătății. Cătina poate fi consumată atât proaspătă, așa cum este culeasă de pe butaș, cât și sub formă de sirop sau ulei, prin presare la rece.

Beneficiile consumului de cătină

 

Consumul de cătină este recomandat pentru tratarea și prevenirea mai multor tipuri de afecțiuni, deoarece este una dintre cele mai benefice plante medicinale pentru organism. În comparație cu citricele, cătina conține o cantitate de 10 ori mai mare de vitamina C, motiv pentru care beneficiile consumului său sunt impresionante.

1. Efect antiinflamator

Fiind extrem de bogată în vitamine (B, C, E, F, K și P), cătina este considerată un antibiotic natural, având efect antiinflamator. Datorită antioxidanților pe care îi conține, cătina protejează organismul împotriva radicalilor liberi și astfel întărește sistemul imunitar. Potrivit studiilor, cătina protejează organismul de substanțe toxice și ține bolile la distanță.

2. Ajută digestia

Cătina conține acizi Omega 7 care ajută la hidratarea mucoasei din tractul digestiv, iar asta ajută la prevenirea apariției ulcerului gastric. De asemenea, nutrienții și vitaminele contribuie la ameliorarea durerilor și grăbesc procesul de vindecare în cazul problemelor digestive.

3. Previne probleme dermatologice

Cătina poate fi consumată și sub formă de ulei. Produsul este bogat în acizi grași și are un puternic rol antiinflamator. Astfel, poate preveni apariția unor probleme dermatologice, precum acneea și uscarea tenului. Uleiul de cătină poate fi utilizat și pentru protejarea pielii împotriva razelor UV sau a arsurilor solare.

4. Protejează sănătatea inimii 

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, cătina este benefică pentru sănătatea inimii. Se recomandă consumul cu regularitate, pentru a reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

5. Are un efect calmant

Printre proprietățile cătinei se numără și conținutul ridicat de serotonină, un neurotransmițător care induce o stare de calm. Serotonina este cunoscută ca fiind hormonul fericirii, având un rol important asupra stării de spirit. Consumat zilnic, sucul de cătină poate contribui la starea ta de bine.

Preparatele pe bază de cătină au multiple indicaţii terapeutice și sunt indicate pentru tratarea a numeroase afecţiuni. De cele mai multe ori, cătina este consumată pentru tratarea răcelilor şi a virozelor respiratorii, având un mare aport de vitamina C.

Cătina este ingredientul care stă la baza tuturor produselor Orange Valley. Datorită gustului ei acrișor, cătina este consumată de obicei sub formă de suc sau sirop, de cele mai multe ori în combinație cu mierea de albine.

La Orange Valley, am creat o gamă variată de produse: începând de la sucul de cătină presat la rece, până la siropurile cu miere de albine, dar și ulei sau cremă de cătină. Astfel, ne asigurăm că beneficiile extraordinare ale acestui fruct ajung la clienții noștri sub mai multe forme și fiecare poate consuma produsele în funcție de preferințe.

Diverși factori, cum ar fi stresul, alimentația inadecvat...
Citește articolul
În mod natural, organismul uman dispune de mai multe sistem...
Citește articolul
Cu toții ne confruntăm cu dimineți în care ne simțim ob...
Citește articolul
Un aliat de nădejde în lupta împotriva bolilor de sezon e...
Citește articolul
Cătina este alimentul folosit în medicina tradițională d...
Citește articolul
Toamna este unul dintre anotimpurile care ne influențează ...
Citește articolul
Vara anului 2022 a venit cu unele dintre cele mai crescute t...
Citește articolul
Fructul de cătină este recunoscut pentru proprietățile s...
Citește articolul
Beneficiile fructului de cătină au devenit cunoscute înc...
Citește articolul
Cătina este considerată un fruct miraculos încă din cele...
Citește articolul
Cu toții ne dorim să fim ascultați, motiv pentru care Or...
Citește articolul
Am pregătit un desert super delicios, natural și racoritor...
Citește articolul
Cei mici sunt mult mai sensibili decât adulții, iar sistem...
Citește articolul
Uleiul de cătină, cunoscut și sub denumirea de „aur lic...
Citește articolul
Iarna, odată cu temperatura, scade și capacitatea sistemul...
Citește articolul
Cătina este un arbust cu o arie foarte mare de răspândire...
Citește articolul
Cătinada Orange Valley e combo-ul perfect de sănătate și...
Citește articolul
Dintotdeauna m-am străduit să îi ofer copilului meu o ali...
Citește articolul
Mierea de albine este un aliment complet, cu numeroase benef...
Citește articolul
Previne apariția inflamațiilor osoase, reduce riscul de ap...
Citește articolul
Continuă
0 Produse
FINALIZEAZĂ
TOTAL: lei