Cheesecake de primăvară
cu jeleu din siropuri Orange Valley
Am pregătit un desert super delicios, natural și racoritor pentru tine și familia ta. Cheesecake de primăvară, fără coacere cu jeleu din siropurile noastra Orange Valley. Cheesecake este unul dintre cele mai ușoare deserturi pe care le poți încerca oricând în bucătăria ta. Datorită siropurile noastre cu vitamina C, care își păstrează intactă culoarea până la ultimul strop, te va ajuta sa abții o prajitura pline de culoare și savoare.
INGREDIENTE
Pentru Foaie:
150g pudră biscuiți oreo
80g unt de cocos
Amestecăm crumble de biscuiți sfărâmați cu untul de cocos topit, așezăm pe fundul unei forme, (diametru 25 cm) presăm bine și dăm la rece. Eu am o forma de silicon care imita feliile gata tăiate astfel ca m-am jucat cu toate siropurile.
Pentru Cremă Vegan:
100g mascarpone vegan Meggle
200g frișcă vegetală Meggle
1 plic agar agar sau gelatină dacă nu doriți varianta vegan
3 linguri îndulcitor natural
1 fiola esență de vanilie
MOD DE PREPARARE
Mixăm bine mascarpone cu dulcișor. Topim agar agar cu frișcă lichidă și când începe să se lege, amestecăm cu mascarpone. Agar agar nu se mai poate topi, odată “prins” e ca și cum ar fi gătit.
*Dacă folosiți gelatină, o puneți la hidratat în 100 ml apă plată, apoi o încălziți pe aburi până se topește. Bateți frișca și adăugați gelatina și mascarpone.
Întindem compoziția peste foaie și dăm din nou la rece.
Pentru cheesecake-ul de astăzi am folosit cca 200 ml de sirop de cătină și un plic de agar agar. ( pe același principiu, se topește agar agar cu siropul și când începe să se lege se toarnă peste cremă.) Eu l-am repartizat și am pus în toate sortimentele, pentru ca fiecare felie să fie diferită.
*La gelatină se folosește doar jumătate de plic pentru 200 ml sirop.
Se păstrează la rece până în momentul servirii.
Se ornează cu frișcă și cu fructe preferate, se savurează cu ochii apoi se îmbată papilele gustative.
Voi ce altceva ați prepara cu siropul de cătină?