Adauga nr tau de telefon
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzile de peste 190 Ron
Produse 100% Naturale

Cum introducem cătina în alimentația copiilor?

Fructele de cătină sunt folosite pe post de leac încă din cele mai vechi timpuri. Având un aport mare de vitamine, acest fruct de culoare gălbui-portocalie este unul dintre cele mai benefice alimente pentru creșterea imunității și tratarea diferitelor afecțiuni.

Considerat un ingredient miraculos în anumite țări precum Mongolia sau China, cătina a devenit în decursul a sute de ani o parte consacrată a medicinii tradiționale.

Fructele se pot consuma sub formă de suc de cătină, ceai, tinctură, ulei sau alte preparate. Având un gust acrișor, acest fruct extraordinar este relativ dificil de administrat în dieta zilnică a celor mici.

Care sunt beneficiile sucului de cătină?

Sucul de cătină are o concentrație mare de vitamine, iar presat la rece, acesta păstrează majoritatea efectelor benefice ale catinei. Consumat atât simplu cât și în combinație cu alte ingrediente, are proprietăți terapeutice. Cătina conține de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele, pe lângă alte vitamine precum complexul de vitamina B (B1, B2, B6, B9), carotenoide (beta caroten în concentrație mai mare decât conțin morcovii), calciu, fier, sodiu și magneziu. Toate aceste calități i-au câștigat reputația de elixir al sănătății.

Sucul de cătină păstrează efectul vitaminizant al acestui fruct, pe lângă cel cicatrizant, antiinflamator și imunostimulator, printre cele mai importante. Astfel, sucul de cătină este benefic pentru multiple scopuri și este recomandat atât în dieta adulților, cât și în cea a copiilor.

O rețetă simplă și organică: sucul de cătină cu miere

Cei mici sunt mult mai sensibili decât adulții, iar sistemul lor imunitar este mai expus factorilor externi. De fiecare dată când ies la joacă sau merg la școală, aceștia intră în contact cu medii necunoscute, iar rezistența lor trebuie să fie mereu fortificată.

Sucul de cătină este perfect pentru acest scop: aducând un boost de vitamine, imunitatea celor mici va deveni mai puternică de fiecare dată când consumă această băutură.

O modalitate simplă prin care poți profita de toate efectele vitaminizante și imunostimulatoare ale fructului de cătină este prepararea sucului de cătină cu miere. Prin combinarea sucului de cătină și a mierii, se obține o băutură naturală și sănătoasă, cu nenumărate beneficii pentru digestie și imunitate. Această rețetă este simplă, necesită doar cele două ingrediente și poate fi consumată de către copii în cantități mici, deoarece este bogată în nutrienți. Sucul de cătină cu miere nu conține adaos de zahăr, așadar mierea constituie singurul îndulcitor folosit în cadrul acestei rețete.

În cazul copilașilor de până în 3 ani se recomandă ca porția de suc de cătină să fie între 5-10 ml/zi, iar pentru copiii de peste 3 ani este indicat un minim de 50 ml/zi, împărțiți în două serviri.

Orange Valley produce suc de cătină cu miere 100% natural, presat la rece. Fructele sunt proaspăt culese de pe plantația certificată ecologic. Sucul se obține cu o zi sau maxim două înainte de livrare, astfel încât toate proprietățile fructului miraculos să fie păstrate în întregime.

Diverși factori, cum ar fi stresul, alimentația inadecvat...
Citește articolul
În mod natural, organismul uman dispune de mai multe sistem...
Citește articolul
Cu toții ne confruntăm cu dimineți în care ne simțim ob...
Citește articolul
Un aliat de nădejde în lupta împotriva bolilor de sezon e...
Citește articolul
Cătina este alimentul folosit în medicina tradițională d...
Citește articolul
Toamna este unul dintre anotimpurile care ne influențează ...
Citește articolul
Vara anului 2022 a venit cu unele dintre cele mai crescute t...
Citește articolul
Fructul de cătină este recunoscut pentru proprietățile s...
Citește articolul
Beneficiile fructului de cătină au devenit cunoscute înc...
Citește articolul
Cătina este considerată un fruct miraculos încă din cele...
Citește articolul
Cu toții ne dorim să fim ascultați, motiv pentru care Or...
Citește articolul
Am pregătit un desert super delicios, natural și racoritor...
Citește articolul
Uleiul de cătină, cunoscut și sub denumirea de „aur lic...
Citește articolul
Iarna, odată cu temperatura, scade și capacitatea sistemul...
Citește articolul
Cătina este un arbust cu o arie foarte mare de răspândire...
Citește articolul
Cătinada Orange Valley e combo-ul perfect de sănătate și...
Citește articolul
Dintotdeauna m-am străduit să îi ofer copilului meu o ali...
Citește articolul
Cătina, adesea numită și gingseng românesc, este un fruc...
Citește articolul
Mierea de albine este un aliment complet, cu numeroase benef...
Citește articolul
Previne apariția inflamațiilor osoase, reduce riscul de ap...
Citește articolul
Continuă
0 Produse
FINALIZEAZĂ
TOTAL: lei