Adauga nr tau de telefon
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzile de peste 190 Ron
Produse 100% Naturale

Cum ne ajută consumul de cătină în sezonul rece?

Iarna, odată cu temperatura, scade și capacitatea sistemului imunitar de apărare împotriva virusurilor și a infecțiilor. Chiar dacă ai un sistem imunitar puternic, corpul tău este mai predispus la răceli, gripe sau alte afecțiuni de sezon.

Slăbirea sistemului imunitar în perioada iernii este deseori influențată și de reducerea cantităților de fructe și legume incluse în dieta zilnică. Astfel, Orange Valley îți aduce vitaminele de care ai nevoie, într-un sirop de cătină cu miere delicios și 100% natural.

Cătina pe care o folosim în crearea produselor noastre provine de pe plantația proprie și este păstrată la cele mai înalte standarde de calitate, fiind certificată ecologic.


Ce aport aduce cătina organismului tău?

Cătina, alimentul-minune al sezonului, este considerată un remediu natural pentru foarte multe afecțiuni ale organismului.

Efectele benefice ale fructului sunt recunoscute datorită conținutului bogat şi variat de vitamine şi compuşi, precum: Vitamina A, Vitaminele B (B1, B2, B6 şi B9), Vitamina C, Vitamina E, Vitaminele E, P, K, F, antioxidanţi, calciu, magneziu, fier, potasiu, acizi graşi, beta caroten. Cea mai importantă substanță nutritivă a cătinei este vitamina C. În 100 de grame de boabe regăsim 400 mg de vitamina C, comparativ cu 100 de grame de lămâie care conțin 53 mg de vitamina C.

Conținutul ridicat de vitamina C are efecte benefice și în procesul de vindecare și recuperare după boală. Astfel, persoanele cu pneumonie și cele cu tuberculoză au un nivel mai scăzut de vitamina C, comparativ cu perioada dinainte de boală.

De asemenea, vitamina C este eficientă și în producerea de limfocite și fagocite, care ajută organismul în protecția împotriva infecțiilor.

Datorită acestor compuși și vitamine, consumul de cătină contribuie la întărirea sistemului imunitar şi ameliorează simptomele răcelii și ale gripei.

Cum poți consuma cătina?

Cele mai multe beneficii le are atunci când o consumi proaspătă. Cu toate acestea, fructul are un gust acrişor şi amărui, iar de cele mai multe ori este consumat sub formă de sirop de cătină cu miere.

La Orange Valley, creăm produse care au la bază cătină cu miere, pentru a obține un boost pentru imunitate și un „medicament“ natural împotriva infecțiilor bacteriene și virale. Consumat cu regularitate, sucul sau siropul de cătină cu miere are efecte benefice asupra organismului tău, întărindu-ți imunitatea în sezonul rece și reducând semnificativ riscul apariției răcelii și gripei.

Consumul de sirop de cătină cu miere de albine este indicat în sezonul rece, deoarece reprezintă un foarte bun stimulator al imunității, fiind în același timp natural și gustos.
Poți consuma siropul de cătină cu miere simplu sau în combinație cu apă plată sau minerală (1/3 sirop, 2/3 apă), în cure de 90 de zile.

Deși consumul de cătină cu miere este unul benefic pentru sănătatea organismului tău, este important să consulți un medic înainte de a începe o cură ce se întinde pe o perioadă mai mare de timp. De cele mai multe ori, consumul nu este recomandat persoanelor care suferă de boli cronice, femeilor însărcinate sau care alăptează.

Diverși factori, cum ar fi stresul, alimentația inadecvat...
Citește articolul
În mod natural, organismul uman dispune de mai multe sistem...
Citește articolul
Cu toții ne confruntăm cu dimineți în care ne simțim ob...
Citește articolul
Un aliat de nădejde în lupta împotriva bolilor de sezon e...
Citește articolul
Cătina este alimentul folosit în medicina tradițională d...
Citește articolul
Toamna este unul dintre anotimpurile care ne influențează ...
Citește articolul
Vara anului 2022 a venit cu unele dintre cele mai crescute t...
Citește articolul
Fructul de cătină este recunoscut pentru proprietățile s...
Citește articolul
Beneficiile fructului de cătină au devenit cunoscute înc...
Citește articolul
Cătina este considerată un fruct miraculos încă din cele...
Citește articolul
Cu toții ne dorim să fim ascultați, motiv pentru care Or...
Citește articolul
Am pregătit un desert super delicios, natural și racoritor...
Citește articolul
Cei mici sunt mult mai sensibili decât adulții, iar sistem...
Citește articolul
Uleiul de cătină, cunoscut și sub denumirea de „aur lic...
Citește articolul
Cătina este un arbust cu o arie foarte mare de răspândire...
Citește articolul
Cătinada Orange Valley e combo-ul perfect de sănătate și...
Citește articolul
Dintotdeauna m-am străduit să îi ofer copilului meu o ali...
Citește articolul
Cătina, adesea numită și gingseng românesc, este un fruc...
Citește articolul
Mierea de albine este un aliment complet, cu numeroase benef...
Citește articolul
Previne apariția inflamațiilor osoase, reduce riscul de ap...
Citește articolul
Continuă
0 Produse
FINALIZEAZĂ
TOTAL: lei