Ce beneficii are consumul de cătină în combinație cu mierea de albine?
Previne apariția inflamațiilor osoase, reduce riscul de apariție al diabetului, atenuează alergiile și este o sursă naturală de energie. Acestea sunt doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale mierii de albine, cel de-al doilea ingredient esențial pe care îl conține o sticlă de sirop de cătină marca Orange Valley.
Din punct de vedere chimic și nutrițional, mierea de albine are o structură asemănătoare cu a zahărului, întrucât conține atât glucoză, cât și fructoză. În cazul mierii de albine, aceste elemente sunt absorbite rapid, direct în vasele de sânge și oferă corpului un impuls aproape instant de energie.
Pe lângă beneficiile deja enumerate, mierea de albine are un binecunoscut efect calmant și antiinflamator și este bogată în vitamine din complexul B, aminoacizi, enzime și minerale, dar și în calciu și magneziu. Are efect antibacterian și este un aliment excelent pentru combaterea și tratarea alergiilor și virozelor.
Beneficii ale consumului de cătină cu miereÂ
Unul dintre cele mai des întâlnite moduri de consum al cătinei este în combinație cu mierea de albine. Asocierea celor două ingrediente aduce beneficii importante pentru organism, atunci când sunt consumate cu regularitate. Fie că vorbim despre sirop de cătină sau suc de cătină, în combinație cu miere, vei putea observa următoarele efecte:
- Energizant – ÃŽi oferi organismului tău doza zilnică de vitamine de care are nevoie;
- ÃŽntăreÈ™te imunitatea – Proprietățile antibiotice È™i antibacteriene pe care le conÈ›ine un sirop de cătină cu miere contribuie la lupta împotriva virozelor. Mai mult, consumul de sirop de cătină cu miere poate reduce simptomele neplăcute ale răcelii;
- Detoxifică organismul – Mixul celor două ingrediente contribuie la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv È™i de la nivelul ficatului;
- Efect antioxidant – Consumul regulat de sirop de cătină cu miere de albine ajută la neutralizarea substanÈ›elor toxice preluate din mediul exterior;
- Protejează inima – consumul regulat de miere în combinaÈ›ie cu cătină ajută în prevenirea apariÈ›iei bolilor cardiovasculare;
- Reglează activitatea gastro-intestinală datorită conținutului ridicat de vitamina E, dar și al conținutului de minerale.
Mixul de miere și cătină este considerat un adevărat elixir al sănătății, benefic pentru organism, mai ales în sezonul rece. Consumul de sirop de cătină cu miere de albine marca Orange Valley este un produs cu 0% zahăr, nepasteurizat și care nu conține conservanți. Preparăm siropul cu cătină bio, presată la rece și miere de albine polifloră. Alăturate, cele două ingrediente îți aduc un aport bogat de vitamine esențiale pentru o alimentație sănătoasă.
Siropul de cătină poate fi consumat începând cu vârsta de un an, în cantitate cuprinsă între 5 și 10 mililitri pe zi, iar pentru adulți, cantitatea recomandată este de minimum 50 mililitri de 1-2 ori/zi. Siropul poate fi consumat simplu sau diluat cu apă plată sau minerală. Recomandăm prepararea cu ⅓ sirop de cătină și ⅔ apă.
La Orange Valley, pentru prepararea siropurilor de cătină, folosim miere polifloră 100% naturală, pe care o procurăm de la un producător local. Astfel, ne asigurăm că păstrăm atât calitatea produselor la cele mai înalte standarde, cât și gustul delicios al siropurilor.